SİRKÜLER

2016-48-Katkı Maddesi İçeren Ekmeklere İlişkin KDV Oranı %1’e İndirildi

 

                                                İstanbul, 15.05.2016

Sirküler No: 2016-48

 

Katkı Maddesi İçeren Ekmeklere İlişkin KDV Oranı %1’e İndirildi

 

05.05. 2016 tarihli ve 29703 sayılı Resmi Gazete’de Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 2016/8705 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanmıştır.

Bu Karar ile 24/12/2007 tarih ve 2007/13033 sayılı BKK ile yürürlüğe konulan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Karar’ın eki (I) sayılı listenin 4. sırasındaki "Buğday unu, buğday unundan imal edilen ekmekler (kepekli olanlar dahil, diğer katkı maddeliler hariç), yufka," ifadesi ‘’Buğday unu, yufka, ekmek (buğday unu, kepek, su, tuz, maya, şeker, enzimler, enzim kaynağı olarak malt unu, vitalgluten ve Türk Gıda Kodeksine göre izin verilen katkı maddeleri ile toplamda %5 oranını geçmemek kaydıyla çeşni maddeleri, diğer tahıllar, soya unu, baklagil unları, yağ, süt, süt ürünleri, bitkisel lif ve benzeri madeler ilave edilmek suretiyle imal edilen ekmekler’’ olarak değiştirilmiştir. 

Yapılan değişiklik ile, daha önce %8 oranında vergilendirilen katkı maddeli ekmeklerde uygulanan KDV oranı %1’e indirilmiştir.

2016/8705 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile gerçekleştirilen oran değişikliği 5 Mayıs 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.

 

 Bilgilerinize sunarız,

 Kadıoğlu YMM LTD.ŞTİ.




PRATİK BİLGİLER

» Amortisman Sınırı
» Vergiden Müstesna Yemek Bedeli
» Emlak Vergisi Oranları
» Fatura Düzenleme Sınırı
» Kıdem Tazminatı Tavanı
» Usulsüzlük Cezalarına Ait Cetvel

FAYDALI LİNKLER

TCMB DÖVİZ KURLARI

HAVA DURUMU

SİTE SAYACI


Ziyaretçi Sayımız: 224447